Kapper en corona, hoe doen we dat?

Kapper en corona, hoe doen we dat?

kapper en corona, hoe doen we dat?

Door corona is er veel veranderd, ook bij een bezoek aan jouw favoriete kapper. De opgestelde regels van het RIVM, wat de kappers kunnen doen en wat je zelf het beste kunt doen zetten we graag voor je op een rijtje.

Moet ik als klant een mondkapje dragen bij de kapper?

Nee, dit is niet verplicht. Als je tenminste 24 uur vrij van verkoudsheidklachten of koorts bent dan kun je naar de kapper.

Moeten de kappers verplicht een mondkapje dragen?

Nee, dit is ook niet nodig. Mensen met een contactberoep mogen een niet-medisch mondkapje dragen. Dit is een mondkapje wat niet wordt gebruikt in de zorgsector.

Wat kan de salon doen om je een veilig gevoel te geven?

In de salon is het belangrijk dat iedereen voldoende afstand houdt en kan houden. Mocht de mogelijkheid er zijn laat dan alleen mensen binnenkomen via de ingang en naar buiten gaan via de uitgang.

Verder is het belangrijk dat er voldoende desinfecterende middelen aanwezig zijn en je als klant je handen kunt reinigen bij de ingang. Het plaatsen van schermen tussen de stoelen geeft ook een veilig(er) gevoel.

Hoe om te gaan met klachten?

Het is belangrijk dat er vooraf een check wordt gedaan. Dat houdt in dat de kappers in de salon bij het maken van een afspraak de klant vragen naar eventuele klachten, zoals verkoudheidsklachten of koorts.

Ook vragen ze of je thuisomgeving een van de klachten heeft. Heb je wel klachten dan moet je thuisblijven. Uiteraard geldt dit ook voor de kappers in de salon.

Wat kan ik er zelf tegen doen als ik naar de kapper ga?

Kom met gewassen haren naar de salon toe, zo verklein je de kans dat je in aanraking komt met andere mensen binnen de 1,5 meter. Reinig thuis je handen en bij aankomst van de salon.

Wees uiteraard eerlijk als je een van de klachten hebt en zeg je afspraak af. Blijf op dat moment thuis en wacht totdat je je weer helemaal beter voelt. Neem eventueel contact op om je te laten testen. 

Conclusie

Het geeft een veilig gevoel zowel voor de klant als voor de kapper wanneer er serieus mee om wordt gegaan. Uiteraard wilt iedereen een fris kapsel maar dat mag niet ten koste gaan van de gezondheid van jezelf of anderen. 

Kapper en corona blijft lastig, maar alleen samen krijgen we het onder controle.

Heb je verder nog vragen? Stel deze dan via de deze link!

Tags: , ,

Één reactie

  1. Bieke De Maere schreef:

    Mag een kapper in zijn zaak op zondag 1 december nog klanten ontvangen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *