Gezond haar met tips & tricks

Gezond haar met tips & tricks

Gezond haar tips tricks

Gezond haar, dat wil iedereen. Het maakt niet uit of je haar lang, kort, dik of dun is. Het is belangrijk dat je haar gezond en sterk is. Het geeft je namelijk een boost aan zelfvertrouwen.

We geven je graag een aantal tips. Als je haar maar goed zit, niet waar ;)?

Eet gezond

Het klinkt misschien niet voor de hand liggend, maar gezond eten helpt. Gezond haar begint van binnenuit. Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet en je voedingsstoffen uit zoveel mogelijk bronnen haalt.

Krijg onder andere voldoende eiwitten binnen, dit zijn namelijk de bouwstenen van ons lichaam. Dit kan door middel van voeding of een (plantaardige) eiwitshake.

Was je haar niet te vaak

Wanneer je je haar te vaak wast, was je de beschermlaag van je hoofdhuid er af. Was daarom je haar maximaal 2 keer in de week. In het begin kan dit wat lastig(er) zijn maar geef jezelf de tijd om het op te bouwen en eraan te wennen.

Als je het normaal gesproken elke dag wast, was het dan om de dag en stel het steeds meer uit. Gebruik een shampoo en conditioner die zo natuurlijk mogelijk is en vrij van parabenen, siliconen en sulfaten.

Gebruik niet dagelijks stylingsproducten

Hoe meer producten je in je haar smeert, hoe vetter het wordt. Wanneer je haar vet wordt wil je het weer gaan wassen en dit moet natuurlijk niet. Gebruik daarom af en toe een beschermende olie wat bij jouw haartype past. Wanneer je een olie gebruikt smeer dit dan alleen in de midden lengtes en punten van je haar.

Föhn niet te heet

Natuurlijk is föhnen een makkelijke optie en geeft dit het snelste resultaat. Maar wanneer je haar in aanraking komt met hitte droogt het sneller uit. Je kunt het dus wel föhnen maar neem iets meer de tijd en gebruik niet de heetste stand.

Bezoek aan de kapper

Ga regelmatig naar de kapper. Wanneer je kort haar hebt wil je waarschijnlijk elke 4 of 5 weken. Wanneer je langer haar hebt ben je geneigd om het sneller uit te stellen. 

Om je haar zo gezond mogelijk te houden hoef je slechts om de twaalf weken naar de kapper om je puntjes te laten knippen. In de tussentijd is de verzorging erg belangrijk.

Geen gekleurd haar = minder beschadiging

Hoe leuk is het, je haar kleuren omdat je je eigen haarkleur beu bent. Maar als je je haar gaat kleuren gebruik je (bij 99% van de kleuringen) waterstofperoxide. Dit is een chemische stof die de structuur van haar en hoofdhuid aantast. Helemaal als je je haar ontkleurt en weer in gaat kleuren.

Mocht je het willen kleuren, gebruik dan een verf met minder dan 5 procent waterstofperoxide. Maar hoe langer je je haar verft, hoe meer kans op beschadiging.

Conclusie

Gezond haar is erg belangrijk en zorgt voor een boost aan zelfvertrouwen. Je kunt je haar gezond houden door het van binnen en buiten te verzorgen. Dit doe je door gezond te eten, niet te vaak te wassen en de juiste haarproducten gebruiken. 

Maar ook het onderhouden van de dode puntjes en (liever) geen gekleurd haar spelen mee bij gezond haar. En wat dacht je van het vermijden van hitte?

Heb je verder nog vragen? Stel deze dan via de deze link!

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *